Jag har trevliga vänner!


Jag har inte behövt vara ensam en enda dag hittills under mina dagar som hundvakt. Idag var det Zaida och Ante som kom ut och höll mig sällskap i några timmar. Det är trevligt med sällskap (speciellt när ni tar med er mat, haha!).

Just nu sitter jag och kollar igenom en massa distansutbildningar och jag känner att det börjar luta åt ett visst håll. Det ska bli skönt att plugga igen. Eller det ska bli skönt att ta en paus ifrån att tänka på VAD man ska plugga, ska jag säga.


Och vart tog alla bra Disneyfilmer vägen? Alla gamla godingar? Det blev dåligt efter Herkules....


Chimp attack!


Jag har just suttit och kikat på ett avsnitt av Oprah där denna kvinna var med. Herregud! Bara tanken på att bli äten levande?! Stackars, stackars människa!


Blääääää


Jag är så DUM! Vad som skulle varit en trevlig hemmasittarkväll med Malin, Emelie och Simon igår, slutade av någon helt konstig anledning på stadshotellet. Robert kom nämligen ut hit en stund och han hade tydligen ingenting emot att köra in till stan så vi alla hakade på. Jag hatar Arken, men egentligen är jag rätt glad att jag åkte dit. Nu sitter jag nämligen här med världens ångest och det enda jag vill göra resten av min tid på Åland är jobba, jobba, jobba och jobba. Alltså jobba så mycket så jag inte ens har tid att gå ut. Och om någon undrar över uttrycket "resten av min tid på Åland" så jag har ingen förklaring. Jag har bara en skum känsla av att jag inte kommer stanna här så länge, men det är bara positivt antar jag. Jag ska ut i världen och plugga!

Det var allt för idag.
Tjo!

Ensam

Mina päron har inte ens varit borta i ett dygn och det känns redan som om jag varit ensam hemma i en vecka. Igårkväll blev jag dock jävligt överraskad. Jag satt i lugn och ro och kollade på en film och under pausen gick jag till spisen för att ta mig en cigg när det helt plötsligt började bulta som fan på ett fönster och hundarna började skälla. Jag som nyligen suttit och kollat på norska filmer om snömonster blev ju såklart skiträdd! Yttre dörren öppnades och jag ropade lite försiktigt "h-h-hallå?"... Jag väntade med spänning på att inre dörren skulle öppnas och hoppades att det bara skulle vara morfar som var pratsjuk.
 Helt plötsligt rycktes dörren upp och vem stod inte där om EMELIE OCH MALIN!!! haha, de där skitungarna höll på ta livet av mig! Men glad blev jag iallafall. Det är alltid trevligt med sällskap även om jag föredrar en lite mindre dramatisk entrée.

Nu ska jag försöka duscha halva dagen så tiden går lite snabbare!


Än så länge är det DÖTT!


Under hela resan hem i söndags satt jag och funderade på om det här skulle bli bra eller dåligt. Redan igår när jag kom hem insåg jag att jag nog inte kommer klara mig länge här om jag inte får ett jobb snabbt som tusan. MÅSTE FOKUSERA PÅ NÅGONTING!

Jag kan inte gå ut, för då fryser jag troligtvis ihjäl (jag äger nämligen ingen jacka ämnad för det här vädret) så därför är jag fången inomhus på Bastö och kommer vara det i lite mer än en vecka till eftersom jag ska vara hundvakt och jag kommer inte ha tillgång till någon bil. Jag har dock ingen lust att åka in till "stan" i vilket fall som helst.


Haha, min blogg är alltid lika miserabel va? Oh well, ni kan vara lugna. Om ett tag, när jag har fått tycka synd om mig själv tillräckligt länge (utan anledning egentligen), kommer jag inse att det är helt okej här också.

Tills vidare vill jag bara informera LINA och JEREMI om att jag sitter och lyssnar på detta just nu:


Och hej och hå!

Jag kom just hem från en snabbis på staden. Otroligt nog köpte jag bara en (!!!) stor väska som jag tänkte att skulle få fungera som handbagage på söndag. Den är stor och bra så där ska jag nog lyckas klämma ner 10 kg.

Ikväll blir det min sista utgång på länge i denna stad och jag är taggad till tusen. Frågan är bara hur tusan man ska hinna med alla roliga barer innan klockan ett då de stänger (efter 1 är det klubbarna som gäller). Jag vill hinna med allt från Circus till Macadam till Le Huit till Charlie's beer till Fitz Patrick's till Barbarousse till Shakespeare, men det kommer helt klart INTE att funka. Nåväl, jag lär väl komma tillbaka någon gång (OCH ROBERT, JAG HOPPAS INNERLIGT ATT DU FÖLJER MED DÅ FÖR DU SKULLE ÄLSKA STÄLLET!).

Och nu innan jag börjar packa och städa mitt rum måste jag bara slänga upp denna länk här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6641311.ab. Om jag inte tyckte att Carola Häggkvist var puckad innan så tycker jag det verkligen nu... PARFYM?!!

Ciao!


Nostalgitrip

Jag minns precis ögonblicket för ungefär tre år sen när jag insåg att "jävlarihelvetevadbraJamesMorrisonär". Precis i det ögonblicket var jag på väg från stallet efter att ha mockat skit i en timme. Fy tusan vad bra allt var på den tiden.


SALUT!

Jag vet inte riktigt om jag är vaken eller drömmer... Ska jag åka tillbaka till Åland på söndag? Om TRE dagar?!! Vad fan tänkte jag med där riktigt? Det känns så fruktansvärt overkligt.

Nej, nej, nej, nej, jag ska inte vara negativ. Åland är bra! Speciellt på vintern. Som vi alla vet så älskar ju jag snö (vilket min mamma just informerade mig om att det finns mycket av), så det blir ju helt perfekt... Jag ska spendera hela min första vecka som hundvakt. På Bastö. INOMHUS!!!

Nu ska jag fixa till mig och gå till posten och köpa paket så jag kan skicka hem innehållet i min garderob.
Ciao!


Valencia i bilder


Här är självaste husmor Sara i sitt fönster.

Saras sambo Patricia släpade med oss till alla möjliga ställen. Här på America's cup.

Paella!

Promenad på playan!


Fix och trix på kvällen innan vi åkte in till staden för att käka middag (Sara, du borde tvätta badrumsspegeln bara så du vet).

Lördagmorgon. Jag skulle ta kort på mina nya brillor och insåg efteråt att jag blivit fasligt rödhårig...

Sara och jag promenerade lite mera.



Sara hoppade i det gröna.




Ciudad de las artes, som ser ut som någonting direkt hämtat från Star Wars.

Fika

Här bor Sara... Ghetto skulle man kunna kalla det.....

...Nej, här bor hon egentligen. HIHI!!!

Vi åkte taxi.

Vi trängdes med massor av galna spanjorer för att se Arctic Monkeys.

Vi såg inte särkilt bra dock, så vi fick nöja oss med att titta på en bildskärm.



Det var galet bra och alla var glada!

Det var allt jag hade för tillfället.
Ciao!


Happy Valentines Day!


Eftersom jag inte är ett så stort fan av alla hjärtans dag har jag spenderat denna dag på bästa möjliga sätt; jag har åkt tåg! Jag tog mig nämligen i kragen och åkte ner till Valencia för att hälsa på Sara i torsdags och idag var det dags för hemfärd. Det har varit några mysiga dagar i Spanien minsann. Allt från America's Cup till Paella på stranden till dans på krogen till Arctic Monkeys LIVE!!!!

Jag lovar att jag ska försöka lägga upp bilder någon dag (helst imorgon om jag hinner), men just nu är jag så trött så jag bara vill sova... 8½ timme tåg är ingen hit. Inte ens fast jag gillar att åka tåg.

Godnatt!

Money DOES buy happiness!

Jag kom just hem från en liten tur på staden... Det var meningen att jag skulle gå på Musée Fabre eftersom jag lovat Jeremi och Lina att jag ska gå dit och kika innan jag åker hem, men det var uppenbarligen stängt varje måndag så istället gick jag till Polygone. Som vanligt slutade det med att jag släpade hem några nya plagg och nu sitter jag här och känner mig barnsligt nöjd. Det här har jag sagt såååååå många gånger förut, men jag ÄLSKAR shoppingen i den här staden!!! Det är någonting jag verkligen kommer sakna när jag väl är hemma igen... Och maten... Och Lina och Jeremi förstås (även fast de kommer och hoppar i min säng klockan tre på natten så jag börjar gråta)... Och en hel del massa andra saker kommer jag sakna... Men man kan ju inte få allt här i världen.

Nåväl, senare ikväll ska Lina och jag skutta upp till Macadam och se vad som händer och imorgon efter jobbet blir det museum för min del.

Ciao!

Fikasugen


Solen skiner, det är antagligen varmt ute och jag vill bara springa iväg och sätta mig på en uteservering och dricka hundra koppar kaffe. Det skulle vara fint det. Dock ser jag ut som ett vrak just nu så jag skulle behöva en hygglig dusch och ungefär tre kilo smink för att kunna visa mig utanför dörren. Och antagligen skulle solen hunnit gå ner vid den tiden jag är färdig med min helrenovering... Haha!

Igår fick jag tag på Sara och det var himla kul att prata med henne. Som vi alla vet är jag inte den bästa på att planera saker, men jag skulle så jävla gärna åka ner till Valencia och hälsa på henne innan jag styr kosan mot Skål-land igen. Så kanske, kanske, KANSKE jag hugger ett tåg nästa vecka. 

Men nu måste jag städa lite tror jag. 
Ciao! 

Lucia, Lucia

Jag hatar katter. Speciellt katter som luktar sig fram till min rädsla och kryper upp i famnen på mig bara för att jävlas. Första veckorna här nere i MTP sov jag med dörren stängd hela tiden för att kattfan inte skulle komma in och döda mig när jag sov. Men nu den senaste tiden har vi blivit helt bra vänner. Jag blir inte rädd längde när hon jagar mina fötter, eller när hon bara sitter och stirrar på mig och jag tycker det är helt okej att hon kurar ihop sig på min mage när jag sover. Ja, det kan nog vara den första (och antagligen sista) katten jag har en fin relation med.


HAHAHAHAHAHA! JAG DÖR!!!


Jazzlös



Jag skiter i alla jazzkatter som spelar på restaurangen ikväll. Istället tänker jag dra till Macadam och se om det är någon rolig där. Om inte så får jag väl trampa till något annat ställe.


Och på tal om något som inte alls har med jazz att göra; Freak Kitchen spelar på Rockstore HÄR I MONTPELLIER den 13e! Nej, jag är inget fan, men min bror är det och han har rekommederat mig att se dem. Dessutom är det inte alla dagar det kommer svenska band till MTP så varför inte?

Nu ska jag försöka dra en borste genom mitt kråkbo till hår och rota fram lite kläder ur garderoben.
Bonne soirée!

Dagens outfit?

Jag har just trampat igenom halva staden iklädd detta:



Varför?  Tjaa... Lina tyckte att jag skulle göra det, så why not? Lite glitter på huvet har aldrig skadat någon vad jag vet.








RSS 2.0