Stockholm i mitt hjärta


Igår var vi ju till sthlm, jag, Frida och Robban. Det behövdes kan jag säga! Fick iallafall med mig det mesta jag letade efter.

Skor - skopunkten
Väska - cubus
Linne - cubus
Linne - monki
Shorts - monki
Klänning - topshop
Jacka - oasis
Väska - beyond retro
Solbrillor - beyond retro/topshop

Väldigt intressant fakta. Skriv upp det eller något :)
Lite besviken över att chinosen jag ville ha var slut, men jag får väl ta dem nästa gång (som jag känner på mig att blir ganska snart)

Efter våra tappra försök att pruta ner jordgubbarna på hötorget gick Frida och Robert till cityterminalen och jag gick vidare på stan en stund. Haha, det kändes rätt misslyckat att gå i affärer med tanke på att jag bar på en massa grejer plus ett asstort paket som alla människor krockade i... Härligt!

Men jag är rätt nöjd iallafall, för nu har jag sommarlov (:

Psykologi it is!

Hade sista provet idag. Det var lite pepp på det. Eller mja, men bra gick det nog säkert.

Vi var iallafall aktiva på förberedelsetimmen igår.
Robert sov och dreglade i sin hand medan Frida och jag satt och funderade över vad vi ska köpa i Stockholm. Innan lektionen var slut hade vi kommit fram till att den som säger att man inte kan köpa lycka för pengar helt enkelt inte vet var man ska shoppa.


Ciao


Sebastien Tellier

Okej, han kanske inte vann esc, men vafan. Är han grym eller är han grym?






Imorgon har jag min sista skoldag för detta år. Eller egentligen har jag timmar på onsdag också, men jag tänker vara "sjuk" då och det ända som hjälper är att åka till Stockholm med Frida och Robert för att handla. Heheee
Mja, men det kommer sitta fint med sommarlov med tanke på att man har längtat efter det ända sen... Augusti?

Det är nog rätt bra att jag inte ska jobba så mycket i sommar för jag skulle ändå aldrig hinna med det. Jag har ju Mamon (VIKTIGT!!) plus att många helger redan är planerade. 18-års fest x 3 om två veckor (sommar-romans-tema) och efter det drar mina päron till Frankrike.. UTAN MIG!!!!! jävla skitstil.. nåja, sen är det midsommar, 18-års fest x 4 med hippe-tema (mer temafester åt folket, ja tack!) och dagen efter det ska jag på bröllop i samma lokal som hippefesten. Haha, jag skulle ju i princip kunna stanna där i ett dygn, fast mjae...

Nu måste jag iallfall plugga på psykologiprovet som jag har imorgon. Sen är det sommar gott folk!

tjaciao


Lördag

Yes, jag vaknade på helt fel sida imorse (eller egentligen var jag jobbigt arg och sur redan innan jag somnade igår kväll). Jag känner mig som världens mest osociala människa idag och det är ganska skönt måste jag säga.
Min mamma har ju en viss teori om varför jag oftast är så glad bland folk, men tyvärr är den för invecklad för att jag ska orka förklara den här. hah

Ikväll är det eurovisionfinalen. Självklart kollar man på det. Självklart hejar man på Frankrikes bidrag. Hello, Sebastien Tellier är ju typ bäst!

Haha, föressten.. Igår kom det en rödhårig kille/man/gubbe gående på vägen. Han hade en svart ryggsäck och blå overall på sig. Han såg jävligt nere ut när han gick där och helt plötsligt ramlade han ner i diket. Mina päron och jag tyckte det var ganska spännande så min mamma hämtade kikaren och sen satt vi och tittade på honom ganska länge (haha, sjukt, jag vet). Mamma trodde han var deprimerad och skulle skjuta sig själv och Macke trodde att han var myrforskare. Vi fick aldrig veta vem han var och vad han hade varit med om, för helt plötsligt kom det en vinröd gammal bil och plockade upp honom. Attans...

Nu ska jag fortsätta att vara osocial och kanske dra till hästarna..
So long bitches!

Thank god it's friday!

Okej, jag ska inte klaga eftersom jag faktiskt varit ledig hela dagen. Eller ja, ledig och ledig. Jag TOG ledigt :)

Det är ju helt ok väder idag, men jag hade fan inte sagt nej till att ligga på Malta och steka med Malin, Sarah, Joanna och Emb. Hoppas dom har det bra iallafall!

Idag har jag hand om hästarna hela dagen, för Marica är i Åbo. När jag tog ner dem till betet idag blev Embla helt tokig. Hon tyckte det var lajbans, medan Mamon bara ville rulla. Jag har ju lovat att jag ska rida Embla ikväll. Hoppas hon är lite piggare än förra gången. Fast jag tänkte plocka fram lite bommar och se om hon vaknar till liv av det.


Påni på g


Mamon var allmänt töntig och dum i huvet idag. Jag tror han börjar bli rastlös av att bara promenera, men jag vill inte rida honom när han fortfarande är lite tunn. Nåja, med tanke på all mat han käkar borde han ju gå upp i vikt ganska fort. Ehehe...

Onödig film, men haha. Sånt gillar vi!


 


Klassträff


Okej, det blev inte så mycket bilder på klassträffen. Faktum är att jag bara tog en enda bild, så jaa... Kika på den extra noga eller nånting :)



image85



Onsdag

Idag var det typ den slöaste dagen ever i skolan. Hade bara två lektioner, men vafan jag klagar inte!

Fikade med Frida efter skolan. Helt otroligt hur många timmar vi lyckas spendera på svarta katten. Efter fiket gick jag genom staden och hittade en Jakob som jag sa några ord till och sen skuttade jag iväg till min bror. Nu sitter jag i hans lägenhet och väntar på att Frida ska komma och hämta mig. Hela klassen är nämligen bjudna till vår klassföreståndare på kaffe och tårta. Ehe, klart man ska dit! sista gången man får se klassen samlad för fan!
Kanske slänger upp bilder senare och jag kommer ihåg.

So long!

Tjåpping på G!


Provet gick bra idag, ifall någon ville veta. Jag förstår om ni har vart oroliga för min skull. Ehe, men mja.. Efter provet stack jag, Robert, Zaida och Meli till Svarta katten på lunch. Senare gick vi upp till skolan igen och jag hade en timme matte, sen slutade jag.
Nu har jag surfat runt och kikat på kläder. Hihi, Topshop och Monki = Hello shoppingsug!
Nästa vecka drar iallafall jag, Zaida, Frida och Robert till Stockholm (jaa, Robert brukar shoppa med oss brudar) och då ska vi köpa en massa fina saker. Jag ska skriva en långlånglååång lista på allt jag ska ha!

Nu är det typ mulet ute, men jag ska skutta ut en stund iallafall...


image84

Fan fan fan

Igår fick jag veta en grej.
Det var inge kul...


Nåja, idag har jag iallafall varit jätteduktig och pluggat hela dagen. Slå det va! om ni någonsin har undrat någonting om Finlands lag så är det bara att fråga mig. Jag har svaren på ALLT!
Till och med Macke var impad över att jag har pluggat så mycket idag. Fast antagligen kommer provet gå dåligt bara för att jag är så jävla taggad. Kul.


Btw, så här ser mitt hår ut efter att jag var hårmodell. Det var typ två veckor sen, men jag har bara varit seg på att fixa bild på det.


 

image83


Scarletts nya karriär?





mamma


Ni som har käkat middag hemma hos mig när min mamma lagat den borde veta att hon inte är speciellt bra på det där med matlagning. Just nu tror jag hon försöker steka någonting, för det luktar bränt och det ligger någon sorts dimma i hela huset. Haha, väldigt lyckat!


image82

Full rulle

Min häst har varit hemma i cirkus ett dygn och på den tiden har han lyckats:

- krossa min fot
- märka mitt ben med två snygga blåmärken
- (nästan) dra min axel ur led
- sparka upp mellanväggen i transporten
- slita sönder en grimma
- rymma
- skrapa upp sitt eget framben

plus att jag inte fick sätta grimman på honom nu ikväll.
Jag är dock ganska glad ändå. Nu har jag något vettigt att fördriva min tid på igen. eheh.

Btw, så trodde jag att jag hade tappat bort min mobil idag, men jag hittade den för en stund sen hos hästarna. Haha, härligt att man är tankspridd!
Såg sms:en och alla missade samtal, men jag har spärr och nu är jag för trött för att ringa upp. Sorry for that!

Kom till Mattssons i Godby, du också!


Ikväll hämtade jag min häst. Efter lite krångel med lastningen och en krossad fot står han äntligen hemma i sin hage igen. Jag antar att ingen egentligen är speciellt intresserad av om han sparkade mycket i transporten eller hur många repor han drog i hagen innan han lugnade sig, så jag skippar att berätta om det.

En annan grej som hände idag var att Macke och jag var och handlade. Det gör vi ju ganska ofta med tanke på att min mamma oftast "glömmer bort" att handla, men idag hände det en speciell sak i affären. Macke sade nämligen åt mig att jag skulle gå efter en flaska matolja och snäll som jag är skuttade jag iväg för att hämta flaskan. När jag kom fram till hyllan snappade jag åt mig matoljan (aningen för snabbt), vilket resulterade i att jag höll på att tappa den, MEN jag lyckades fånga den! det jobbiga var bara att jag då råkade stöta till en annan flaska som faktiskt ramlade i golvet och gick i typ en miljon bitar. Jag kände paniken komma. Jag kollade runt mig och insåg att det fanns två vittnen; två medelåldersmän varav den enda bar en röd tröja (den andra lyckades jag inte identifiera klädseln på). Vittnena kollade förväntansfullt på mig, som om de undrade hur jag skulle lösa situationen. Jag tittade ner på golvet framför mig och såg hur matoljan började sprida sig ut runt mina tygskor. Som en reflex böjde jag mig ner för att plocka upp alla glasbitar och lägga tillbaka dem på hyllan, men innan jag hann börja insåg jag att det nog var en dum idé. Istället tog jag min hela flaska, som jag hade lyckats rädda, och sprang iväg till Macke för att fråga vad jag skulle göra. Jag gick förtvivlat fram till honom och berättade..

L - Macke... Jag tappade en flaska i golvet

M - VA?! nähä?

L - Joo...

M - HAHAHA!

L - Varför skrattar du? vad ska jag göra med den?!

M - Lämna den?

L - Men va? okej...


Jaa, sen köpte vi glass och åkte hem.


Kronprinsessan Victoria-hundra mellannamn-Bernadotte


Jag tror inte att en enda kotte på den här ön har lyckats missa att Kronprinsessan har varit på besök. Jag vet inte om hon fortfarande är kvar här, men jag vet iallafall att hon var till vår skola idag. Jag såg henne inte, tyvärr, för jag låg hemma och sov, men hon hade tydligen sagt "hej" till mina vänner och det gör mig lite cool också. Eller?

Ikväll hade jag tänkt göra lite grejer som jag har skjutit upp allt för länge nu (t.ex. plugga inför provpreioden som börjar på måndag). Well, dålig som jag är så har jag gjort ungefär allt annat än grejerna som jag hade tänkt göra. Bra Lise, BRAA!!!

Nu känns det som om det börjar bli för sent för plugg, så jag får helt enkelt ta det imorgon. Yes.

Hur kan man?


Är det någon annan än jag som tycker att det här är sjukt? usch! jävla värld man lever i...


Min fria period är snart över


Nu är det bestämt! på fredagkväll ska jag hämta hem Mamon. Egentligen skulle han kommit redan på torsdag, men det blev lite trassel. Nåja, det betyder att jag har två hästfria dagar till. Sen blir det bannemig inte krogen nåt mera! Haha

Nu är det goodnight sweethearts så jag orkar upp imorgon!

image81

Give it to me baby

Jag har kommit på att jag vill ha en resa till New York och en iPod touch. Det skulle göra mitt liv så mycket bättre. Egentligen skulle jag bli ganska glad bara jag fick en resa vart som helst, men idag känner jag för The big apple!
Haha, min blogg måste vara jobbigt rolig. Varje dag sitter jag och skriver om saker jag vill ha. Ojoj, men någon gång i livet ska jag börja skriva om intressanta grejer, I promise!


Det här var för en vecka sen, men jag tycker det är ganska kul ändå (och jag vet - interna händelser är ungefär lika roliga som att kolla på  lyckochansen eller något, men mjaa, synd för er antar jag)





Nej nu!

Nu jävlar. De som känner mig bra eller tvingas umgås med mig jobbigt mycket vet att jag har tjatat om en viss kjol i evigheter. Jag är olyckligt kär. Fan. Den säljs slut överallt och jag börjar överväga att ta en sväng till Topshop i London bara för att få tag på den.
Här är den iallafall. Underbara, underbara kjolen!



Fan. Nu kommer alla som läser det här att springa till Topshop och köpa den och jag kommer aldrig någonsin få en egen. Det skulle vara illa. Jag ska iallafall till Stockholm den 28:e och om den inte finns då så tänker jag.. tänker jag köpa någonting annat istället!

Nu ska jag göra en massa roliga samhällsuppgifter.

Morsdag

Grymt rolig kväll igår igen. Träffade en massa folk som jag inte sett på aslänge :)
Imorse vaknade man upp på Brunila's bed and breakfast. Haha, värsta servicen!
Om ni funderar på att övernatta i Sund någon gång så rekommenderar jag verkligen Roberts place (men ha inte allt för höga krav på sängarna eftersom utbudet består av luftmadrasser).

På eftermiddagen var jag till Soltuna på morsdagsmiddag. Hemskt. Min mamma satt och kollade på allt folk som var där och helt plötsligt kläcker hon ur sig "MEN DET ÄR JU BARA BÖNDER HÄR!!". Underbart, verkligen. Tack mamma och glad morsdag!

Hehoho!

Just nu sitter jag hos Robert för första gången i hela mitt liv. Coolt. Han bor precis vid sjön och det är jag lite avis på. Vi åkte hit i 170 km/h på en 90-väg och jag var lite rädd att det typ skulle komma en älg eller något annat ut ur skogen. Buhuu

Om ungefär 45 minuter ska vi dra på 18-års fest till klippan. Jag har inte ens börjat fixa mig ännu. Bra där, verkligen! kanske det skulle vara bra att veta vad man ska ha på sig också?
Robert säger att vi ska vara fulla som grisar ikväll.. Mja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om det, but hey man lever bara en gång!

Nu blev jag stressad så nu ska jag sminka mig.


Jag är ett snille!


Yes, jag har lyckats få in musik på bloggen!  fråga mig inte hur jag gjorde, för jag har ingen jävla aning. Dessutom tror jag inte att jag vill ha musik här längre så jag plockar väl bort den snart. Om jag lyckas komma på hur man gör.

För övrigt så är det en dålig dag idag, men jag blev lite glad när jag märkte att jag slutade halv två iallafall. Då for jag hem och kollade på Lost in translation. Den var lagom flummig alltså. Jag fattade ingenting och jag blev helt lost... HAHA, humor!




Burn baby, burn!


Nu äre klippt!


Jag var hårmodell idag. Det var roligt och jag är nöjd som fan. Det blev en rätt stor förändring med pannlugg och grejer. Mja, jag slänger säkert upp någon bild senare om jag kommer ihåg det.

Nu sitter jag hos min bror och lamar. Om en halvtimme ska jag sticka iväg och fika med Frida, men först ska jag peta lite i mitt hår. Hihi!

ciao!

Måndag


Idag åkte jag och Frida med Dan till esso för han skulle tanka sin bil. Det var tydligen både första och sista gången jag fick åka bil med Dan... Äh, jag vill ändå inte åka med honom igen, för han hade ingen dansbandsmusik. Vem älskar inte Christer Sjögren liksom? 
När jag skaffar körkort ska alla få åka med mig och alla ska få sjunga med till Chrilles ljuva stämma! hehhee.. Jag tror jag kommer vara en bra chaffis. Jag ska bli lika bra som han där Schumacher! fast jag tänker inte ha en sån dära platt biljävel som han har. Nej, jag ska han en snygg och pålitlig bil. Sen ska jag cruisa ner till Italien och shoppa. Jag har fyra lediga platser i bilen.. vem kommer med?




Visste någon att jag vill till södern NU?!

image79


Jag vill också


Om två veckor åker Malin, Sarah, Joanna och Emb till Malta. Jag är inte ett dugg avis! nejnej, vem vill lämna Åland en hel vecka bara för att få fara till Malta och bli brun? okej, jag är avis.
Fast idag har jag varit ute hela dagen, men jag blev inte brun. Bara lite fräknig.

Nu behöver jag bara stå ut med mitt förjävliga hår i en dag till, för på tisdag ska det klippas. Äntligen!





Helgen


Ja, i helgen har syster med tillhörande pojkvän varit hemma från France. Det var lika galet som vanligt.
De åkte dock till sthlm imorse och jag ville följa med, men jag fick inte... Buhuuh
Fast jag tror att vi ska åka ner till dem i sommar (om någon vill ta hand om min häst då) och dessutom har Lina försökt övertala mig att flytta till Montpellier nästa år. Haha! sure baby, men jag kan inte ett ord franska!


 




Lättroade familjen

Idag var jag till den stora, lilla staden med mina päron. Vi gjorde ett stopp i Godby för att tanka och tvätta bilen. Det tyckte vi var himla roligt (att sitta inne i biltvätten alltså).
Sedan fortsatte vi in till staden och köpte lite kläder. Jag fick en fin randig tröja. Hiiih!!

Jappjapp, så mycket har jag gjort idag. Nu ska jag vara duktig och gå ut med Monique.

Ciao!




image76




Nytt!

image74




RSS 2.0