Ladies and gentlemen........

.....may I present THE FRENCH LIFESTYLE!



Efter flera timmars letande efter kläder åt Jeremi på både Odysseum och Polygone är ett glas vin det ända rätta.

 

 




Nu ska jag bli frisk!

Imorse var jag och hälsade på farbror doktorn. Efter att ha tittat mig i munnen och lyssnat lite på min andning så kom han fram till att jag har en gammal förkylning sen i somras som aldrig blivit behandlad ordentligt plus att jag har visar tendenser till att ha astma. Haha, tyvärr doktorn, det där med astma tror jag inte på ett dugg... Inte ännu iallafall. Nåja, jag fick hundra olika recept så idag har vi storhandlat på apoteket. Innan jag går och lägger mig ikväll ska jag kurera mig med mina nya drycker och min fula, LILA inhalator... Hahaha, jag tror jag dör!

Och nu har jag även kört bil i Frankrike både dag- och kvällstid. DET NI!





fönstershopping och doktor


Idag hängde jag med några svenskar till IKEA och käkade lunch och sedan gick vi runt på Odysseum och kikade. Odysseum är ett sjukt stort köpcentrum där det finns sjukt mycket fina prylar! tyvärr vet jag inte om min ekonomi håller för så mycket shopping den här veckan, så det var plågsamt att gå runt i alla affärer. Jag får snällt vänta tills nästa vecka när studiestödet kommer bara. Ny parfym fick jag dock med mig hem. Så nu slipper jag lukta illa, hehe.

Imorgon kommer jag nog bli skickad till doktorn med våld på grund av min dunderförkylning som inte vill gå över. Eller ja.. Det är Lina och Jeremi som är oroliga och tycker att jag borde kolla upp det så jag får lite piller att käka eller något. Jag är ju dock väldigt skeptisk mot doktorer överlag och no offence france, men det här landet har visat sig vara lite underutvecklat på många sätt, så min högsta önskan just nu är INTE att gå till en fransk doktor och äta fransk medicin.

Haha, nej frankrike är VERKLIGEN inte så farligt som det låter, jag gillar bara att överdriva. Jag älskar alla fransmän som inte kan snacka engelska och jag älskar vår dusch även fast varmvattnet försvinner ibland, men jag gillar fortfarande inte sjukhus eller doktorer. Fasen. Hej!

Ny vecka och ny skola


Den här veckan har ett gäng schweizare ockuperat vår skola så därför några klasser fått flytta till en annan byggnad. Jag föredrar dock vår riktiga skola eftersom den är fräschare, större och har kaffemaskiner! Men ja, en vecka ska vi väl klara av på det nya bygget.

 

Imorgon tror jag att jag åker till IKEA och käkar köttbullar med svenskarna.

So long!


The Golden Age Club

Ganska nära vår lägenhet ligger Montpelliers Golden age club där alla gamlingar hänger.
Ironiskt nog är det här deras dörr:



Hahaha, visst ser det ut som en kista?


Welcome home darling

Idag har jag städat mitt rum ordentligt, så nu känns det fan bra! Okej, det ser ändå inte särskilt roligt ut, men det är svårt att inreda det eftersom rummet är så litet plus att alla väggar är helt sneda och rummet är fem-kantigt. Men imorgon har iallafall Jeremi lovat att vi ska åka till IKEA så jag ska få köpa lite prylar att fixa till rummet med.




Det senaste


Igår var det full rulle. Först hade jag skola mellan 9 och 12 och efter det kom Jeremis brorsas flickvän, Alice och hämtade mig för vi skulle på bbq-luch. Vetefasen varför jag var bjuden egentligen för det var bara människor jag aldrig träffat förut där. Eller ja, Alice och Jonathan (Jeremis bror) hade jag träffat en gång för typ tre år sen. Men det var trevligt iallafall.

På kvällen var det jazzkonsert på restaurangen så det var fyllerulle till klockan tre på natten, då alla äntligen började dra sig mot nattklubbarna istället. Haha, så då fick jag min middag! TRE PÅ NATTEN!!! hahaha

Idag efter jobbet gick Lina och jag på stan en stund. Jag fick en väska som försenad födelsedagspresent, så då blev jag lite lycklig. Jag vet att jag har sagt det jävligt många gånger, men jag säger det igen; Jag ÄLSKAR shoppingen i den här stan! affärerna tar aldrig slut. I varenda jävla liten skitgränd finns det butiker och det finns köpcenter lite överallt!

En annan rolig grej med den här staden är att om man vill bli av med något så slänger man ut det på gatan typ. Man kan hitta rätt fina möbler och sådär. Sen kan man ju hitta helt konstiga prylar också, vilket jag tycker är skitkul! Jag hittade en liten, rosa kundvagn som jag släpade in i lägenheten bara för att den var ful och för att se vad Lina och Jeremi skulle säga. Grejen var den att jag hade tänkt slänga ut den igen eftersom den är så jävla ful, men det har liksom inte blivit av. Så just nu fungerar den som tvättkorg. Hahahaha, väldigt praktiskt!

Idag vann jag 24 € på en skraplott!
Nu orkar jag inte skriva mer.
Ciao!

Herr Dumas


Jeremi har förvandlats till en jättebebis sedan jag flyttade in hos Lina och honom. Jag vaknade just upp från min siesta och märkte då att hela mitt ansikte var målat med tandkräm... Och inte nog med det, förra veckan tryckte Jeremi upp en skål med vispad grädde i mitt ansikte PÅ JOBBET!!! Dagen efter det tryckte han ut en diskmedelsflaska över mig... Haha, ja ungefär sådana saker får jag stå ut med hela dagarna. Och varje gång han  gjort någonting "dumt" säger han "min finger i din näsa" och så börjar han peta en i ansiktet. Haha, det är en jävla tur för honom att jag har sjukt dålig humor och bara garvar åt honom!


Ska försöka slänga upp fler knasiga filmer på facebook när jag hinner och orkar.

Första skoldagen avklarad

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med min skola och min klass/grupp, mina lärare och alltihopa. Jag har tre lektioner per dag (mellan 9 och 12), vilket jag tycker är alldeles lagom eftersom man sitter och koncentrerar sig som bara fan för att förstå vad läraren säger. Mitt huvud kändes lagom fyllt med sirap idag efter skolan... Jag var så trött så jag svarade på tyska varje gång Lina frågade mig någonting (??!!!?!?!).

Min klass består iallafall av åtta personer; fyra svenskar (jag räknar faktiskt mig själv som svensk här nere), två tyskar, en spanjor och en kanadensare. Det är nog mest svenskar och tyskar i hela skolan skulle jag tro.

Jaja, det var iallafall en bra dag i skolan. Vi fick lära oss alfabetet, räkna och sånt ;) hehe.
Och ena tysken i min klass trodde jag var engelsk när vi började snacka. Haha, det tar jag fan som en komplimang!


SKOLA IMORGON!!!


Oj herregud, imorgon kvart över åtta ska jag vara på skolan. Det känns som om jag inte har gått i skola på aslänge...

Jag är såklart lika bra förberedd som vanligt; jag äger endast en bläckpenna.. Ingenting annat, så det blir väl att gå och handla när lektionerna är slut. Då kanske jag hittar något annat fint också, hehe.

På söndagar är restaurangen stängd, så idag är vi lediga. Det har vi firat med att dammsuga och tvätta golven och lite senare ska jag äntligen få min garderob så jag slipper bo i en kappsäck. Just nu gör vi alla lite olika saker.. Lina jobbar med bokföringen, Jeremi och hans vän jammar i vardagsrummet (och det är grymt btw) och jag sitter i vår lilla ljusgård och chillar.

På fredag ska jag tydligen på någon slags fest med Jeremis bror och hans flickvän plus en massa folk som jag aldrig träffat förut, men jag är ändå bjuden. Det kan nog bli kul, tror jag.


Working is a full time job

Ojojoj! Lina utnyttjar mig till max på restaurangen (det var säkert bara därför hon tyckte det skulle vara bra om jag flyttade till Frankrike), men det är bara kul. Jag jobbar mig snabbt uppåt iallafall... Från att stirrat in i väggen i diskrummet i flera dagar har jag nu också börjat servera lite. Dock garvar alla åt mig när jag försöker snacka franska. Som tur är så är de flesta gästerna stammisar som kommer till restaurangen och käkar lunch varje dag, så alla vet att jag är Linas syster och att jag snackar svenska. Det är bra! eller ja... Idag när jag gick med en kaffe till ett bord och gav den till en kund så tittade han glatt på mig och sa "jag vill ha dina tuttar"... Då var det bara att springa in till köket och slå Jeremi HÅRT!

Ikväll hade vi stängt för Jeremis knä mådde inte så bra. Vi satt hemma i soffan istället med en MASSA Donken-mat och Slumdog Millionare. Grymt bra film! verkligen värd alla sina Oscars.

Sol har det varit idag också, men igår regnade det så mycket helt plötsligt så det blev översvämmning för de som bor på bottenvåningar. Inte kul.

Nu ska jag sova.
Godnatt!




UNDIZ


Vem blir inte skitglad av att köpa underkläder? jag tycker iallafall att det är bland det roligaste som finns, och nu har jag hittat min absoluta favoritbutik inom kategorin underkläder. Undiz ska det vara! en riktig jävla feel-good-butik!


Vinklar från lyan:






a

Mitt rum får ni inte se just nu för det är en enda, jävla röra eftersom jag inte har någon garderob ännu.


Jag DÖR!

Hahaha, först av allt vill jag bara säga att jag hade världens sjukaste dröm imorse. Och inte blev den bättre av att katten hoppade runt i sängen och jamade som en tok...

Och sen vill jag bara säga att jag ÄLSKAR den här staden! Det är mulet och blåser idag, men ändå är det tokvarmt... I OKTOBER!!! och idag hittade jag världens underbaraste butik i ett köpcenter. De säljer bara underkläder, men de är så fina så man blir helt knasig. Där kommer mina pengar att ryka kan jag bara säga. Vem som helst skulle bli lite galen av shoppingen här!

Ikväll blir det Irish Pub, TJOHO!

Nu har jag flyttat på riktigt!


Imorgonbitti flyger mina päron hem, utan mig, så nu börjar jag inse att jag verkligen ska bo här på riktigt. Det känns jävligt bra måste jag säga.

Igårkväll åkte vi ut till Palavas (turistort precis vid havet) och käkade lite sniglar och andra skaldjur. Haha, jag käkade ostron för första gången i hela mitt liv så jag var lite halvhysterisk för att man verkligen äter dem levande när de rör sig och allt. Men det var faktiskt gott. Macke käkade upp notan (det var nog första gången för honom också hoppas jag) när Lina och Jeremi ville betala sin del av den... Och servitrisen blev tittade konstigt på oss allihopa när Lina sa att notan var uppäten. Jeremi satt bara och skrek "FITTAAAA" och "SMUTSIG SNOOOPP" hela kvällen. Hehe, jag har nog hamnat i rätt hus.

Idag har vi varit upp till någon liten stad uppe i bergen och hängt där hela dagen eftersom det är söndag och Lina och Jeremi har varit lediga och nu ikväll har vi haft en hyfsat lugn hemmakväll med chinamat. Man bara äter och äter och äter i det här landet.

Lucia (katten) och jag har blivit lite bättre vänner. Eller hon har ju hängt efter mig ända sen jag kom hit, men nu är jag inte lika rädd för henne (förutom på natten när hon helt plötsligt jamar i mitt öra eller vässer klorna i min kudde).

Nu ska jag slänga igång någon film eller något och sova som en gris, för imorgon ska jag upp till disken tidigt och svettas i värmen och sen blir det antagligen lite shopping för min del... Hehe, det är hårt att bo här nere!

Godnatt!

 


Kaffe, vin och cigaretter

(Okej, det här skrev jag någon gång inatt, men internet började käppa innan jag hann publicera det. Tänk alltså "fredag" när ni läser).


Nu har jag fått mitt internet att funka, så det är dags för en uppdatering. Igårkväll kom vi alltså ner till Montpellier efter flera timmars resa och det har varit full rulle ända sen dess. Jag har fått jobba och slita som ett djur på Le Conti (syrrans och hennes pojkväns restaurang), gått runt i stan och införskaffat nödvändigheter (kläder och två par skor bland annat), varit in till skolan en sväng och sagt hej (även fast det är flera dagar tills jag börjar), kindpussats med hundra olika fransmän (bästa sättet att bli smittad av svininfluensan?) och lärt mig nya fula ord på franska (Jeremis fel alltihopa).

Lägenheten är skithäftig! det finns ett litet, litet rum i den som har typ åtta meter till tak, vilket är öppet på vissa ställen, så det är som en liten innergård där man kan sitta och röka. Och mitt rum är 5-kantigt! haha... Just nu ligger katten under min säng och lurar medan jag sitter här på helspänn och är rädd att hon ska gå till attack.

Imorgon lär det bli en tidig morgon på restaurangen igen, så nu ska jag gå och lägga mig.
Godnatt!

RSS 2.0