MISERABEL I MONTPELLIER!

Men jag har iallafall köpt en fet halduk och nya roliga leggins.



Home alone


Lina och Jeremi gick precis in till stan för att gå på bio. Dubbad såklart... Inte så konstigt att folk har svårt att lära sig engelska i det här landet när de inte ens hör det på tv. Nåja, eftersom jag är ensam hemma utan någon att prata med så tänkte jag passa på ett plugga nu när jag har tid.

Igårkväll var jag ut till Carnon och drack öl, spelade biljard och satt i en segelbåt. Mina biljardskills som jag en gång hade är som bortblåsta (även fast jag vann). Det är tragiskt. Jag är lite sån ibland. Tragisk.

Twilight

Hahahahahahahaha, jag dör. Och efter att jag såg den här trailern insåg jag att jag ALDRIG kommer vilja se New Moon!


HELG!!!


Den här veckan har gått fort som attans. Kanske för att vi hade vikare i måndags och tisdags och helt ny lärare resten av veckan. Vår vikare var en aning skum, men jävligt rolig. Han satte sig helt kallt på bordet och började pyssla med sin rulltobak mitt under lektionen och sen sa han "håll käften" och "jag skrattar" lite nu och då (med en tokfransk accent). Vår nya lärare var jag lite halvskeptisk till ända tills idag när hon släpade med oss ut på stan och bjussade på ostron och lärde oss vilket vin man skall dricka till skaldjur. Haha, vår skola är lattjo lajban. När Sophie och jag var på "filmkväll" i skolan för ungefär en månad sen var det fri tillgång till vin och en av lärarna hade gjort hembränt. Det gillar vi!

Just nu är jag hemma och jag har just vaknat upp från min power nap (som var tio minuter lång) av att Lina stod och hoppade och dansade i mitt rum. Nu ska jag duscha och sen ska jag skutta ner till restaunrangen igen.

Ciao!

The Chumscrubber

Det här är en trevlig film (som jag tyvärr inte sett på länge). Den är så där mysigt skum och konstig så man kan bara älska den.


Whatisa Zgets??? (what is as gets)


Jag fick en present av Montpelliers kändaste Incognito DJ ikväll:






Nu är det så här...


Ja, de där filmerna från Beaujoulais får nog vänta ett tag eftersom varken Youtube eller Facebook verkar vara mina  vänner längre. Jag kanske slänger upp dem om en månad när jag faktiskt är hemma på kobben igen. På tal om det så är det snart dags att dra igång julklappshysterin igen. Jag är fasligt fantasilös när det kommer till att köpa julklappar faktiskt, men som vi alla vet är det ju tanken som räknas (tanken blir förstås lite finare om man köper roliga julklappar).

Igårkväll var jag och Sophie i min klass ute på stan och lekte rövare. Vi drog till Shakespeare Bar och var med i en quiz, men efter halva tiden drog vi därifrån eftersom vi var så dåliga. När vi var på väg därifrån stötte vi plötsligt på två av Sophies svenska kompisar som är här på besök. De stod helt ensamma i en gränd och drack öl, så vi hjälpte dem och drog med dem till Macadam. Det var en kul kväll måste jag säga. Nu börjar jag äntligen känna mig normal igen.. Hittills har jag varit den som dragit hem tidigast från krogen och tyckt att allt var skittråkigt (JAG LIKSOM?!!), men nu börjar jag komma ikapp mig själv igen. Så nu ska det bannemig bli andra bullar så jag inte blir lika trälig och gnällig som en gammal tant.

Och på tal om bullar så ska vi fira Lucia på restaurangen den tolfte. Med lussebullar. Och glögg. Och en massa folk (hoppas jag).

Seaside

Vi skippade plastiga Palavas igår och åkte ut till Sète istället. Det var bannemig ett av de finaste ställena jag varit på. Någonsin. Dit vill jag åka i sommar!








Ojojojojojojojojoj!


Nu har det hänt grejer. Vi har jobbat  som idioter allihopa de senaste dagarna, så det har inte funnits mycket tid till att blogga. I torsdags var det Beaujoulais Nouveau vilket man tydligen firar i hela Frankrike plus några andra länder lite här och där. Då dricker man alltså det nya vinet för säsongen (Beaujoulais) som smakar piss och festar som bara fan. Det var fullt ös (bokstavligt talat) på restaurangen med band och en massa folk. Linas gamla polare från Nimes och en massa stammisar var där. Just nu försöker jag ladda upp filmer från när alla möjliga människor började spela gitarr med bandet, men Youtube vill inte riktigt jobba med mig så vi får se hur mycket jag lyckas lägga upp här för tillfället. På slutet ville alla fullisar hjälpa till att städa upp röran, men det slutade bara i hundra krossade glas istället. Roligt var det iallafall!

En av Linas gamla kompisar (Gulliver, engelsman) har stannat kvar hela helgen så han har sprungit runt på restaurangen och hjälpt oss. Idag tror jag att vi ska åka ut till Palavas och käka lunch, men alla ligger och sover som grisar fortfarande så vi får se vad det blir av det.


Min franska

Nu är jag inne på min sjätte skolvecka och det har tydligen resulterat i att jag kommer byta grupp nästa vecka. Jag kommer sakna vår lärare som vi haft hittills iallafall, men hon skulle ta med champagne på fredag så vi kan fira att vi lärt oss någonting med henne (hela klassen byter alltså upp sig). En rolig grej med min lärare är att jag alltid tänkt "åh, alla fransyskor är så fasligt smala" varje dag under lektionerna när vi har haft henne. Tills förra veckan när hon helt plötligt var gravid!!? Haha, helt plötligt så där bara... Från en dag till en annan. Underligt det där.

Imorgon ska jag hålla ett föredrag och jag har fortfarande inte bestämt vad jag ska prata om. Nåja, jag har ju hela natten på mig att fundera om det så behövs. Att sova kommer inte komma på tal på flera timmar eftersom jag tog en jävlar-anamma-power nap idag efter lunchen.

Nu ska jag fortsätta med mitt berg av läxor.


Hide and seek

På restaurangen har vi en väldigt intern lek. Vi har nämligen en liten Asterix (vi kallar honom dock för Ajax) som vi gömmer på alla möjliga ställen. Ibland är han i kylskåpet, ibland hänger han ner från taket och ibland står han på bardisken och dricker vin...

I lördags när jag, Lina och Jeremi satt ute och rökte kom William (vår jazz-spelande medhjälpare) springandes med Ajax och en tejprulle... Han började helt hysteriskt tejpa fast Ajax runt mina axlar samtidigt som han mumlade någonting om "you like Asterix HUUUH!!?!??!... you want him to be drunk HUHHH?!?!?"  Där satt jag, fasttejpad på en stol och såg miserabel ut medan alla skrattade åt mig. Och som om det inte vore nog med det... Nej nej, för då jävlar kom det en jävla fågeljävel och sket mig i huvet!!!

Lördagen var verkligen inte min dag alls.


Här festar Ajax bland disken.


Goodmorningsweethearts

Det är inte alla mornar man vaknar upp med helt okej morgonfrilla kan jag tala om för er.
Nu ska jag skutta iväg till skolan.
Ciao!


Tristess

Det känns som om jag kommer trilla av pinnen vilken minut som helst. Det är mulet ute, skoldagen gick alldeles för fort och restaurangen är stängd. Dessutom har vi ingenting att äta och jag har slut på cigaretter. Lina och Jeremi ligger och sover. Hunden och katten ligger och sover... Hur miserabelt är inte det här egentligen?

Men idag prövade jag iallafall ett par skor som kanske kan få bli ihop med mina fötter. Det är iallafall roligt det!


Lediga dagar är bra!

Idag firar vi stilleståndsdagen här nere. Det betyder att vi är lediga, sover länge och spelar poker ikväll. Slappedag med andra ord.

Snart måste jag klä på mig en massa kläder och gå ut i kylan och leta efter någon liten butik så jag kan inhandla dagens nödvändigheter. Med lite tur kommer arabaffären utanför öppna om en lite stund. YES!


Fåglarna

I lördags var himlen svart. Inte på grund av moln eller oväder, utan på grund av fåglar. Jag har nog aldrig sett så många fåglar på ett och samma ställe förut. Lina trodde de skulle flytta och jag trodde det var en naturkatastrof på gång (det såg verkligen ut som om en film om jordens undergång eller något). Lina hade nog rätt sist och slutligen...



Ni kan ju iallafall försöka inse att alla små prickar är fåglar.

Lördag-Söndag


I lördags drog vi Lina och jag på oss klackar och klänningar och drog till Nimes på party.

Födelsedagsbarnet Albert, i egen hög person.

Lina och Albert

Albert och en poser

Massa dans

Ett stycke dansande Lise

Jag blev attackerad av en Paul

Vi sov tre timmar på en luftmadrass... Tills en unge kom och hoppade på oss och nös oss i ansiktet

Vi drack kaffe i trädgården medan en höna sprang omkring runt våra fötter

Vi drog in till stan och käkade frukost; ostron och en massa vin. Jag lovar, ostron med mycket citron är verkligen den bästa bakfyllematen. Man piggnar till direkt!

Sen gick vi vidare till nästa bohemiska hem och drack mer vin och käkade middag.


Fuckloads med bilder


Ikväll kommer jag antagligen uppdatera femton gånger för att lyckas lägga upp alla bilder jag suttit och värpt på. Jag måste ju såklart inte, men jag vill att ni ska få se vad jag håller på med här nere.

Jag mjukstartar lite med mitt rum (igen):


en dag var jag till IKEA och köpte mig lite prylar.


en kväll när det var städat och fint fällde jag ihop sängen.


men dagen efter var det inte lika städat och fint längre.


Getting ready!


Ikväll åker vi till Nimes på någons 30-års party! HALLELUJAH! hejdå!

Den som säger att man inte kan köpa lycka för pengar vet helt enkelt inte var man ska handla.


Idag efter jobbet gick Lina och jag till Cash Express. Det är seriöst himlen för alla teknikfreaks, som mig. Billiga grejer i MASSOR! Jag köpte mig till slut en iPod touch och eftersom vi är lite polare med alla som jobbar där fick jag hörlurar på köpet plus mina två filmer som jag tänkte köpa. Det tycker jag var snällt. TACK CASH EXPRESS!

Så nu sitter jag här och surfar gratis på min iPod och det är fint det!

Million Faces


Att gå runt på stranden i Grekland, fundera på livet och lyssna Paolo. Det är minsann vad jag kallar avkopplande. Här är en låt som jag nog inte hört sen dess:


Mera poker

Igårkväll hängde vi på Macadam, en pub som bara ligger fem minuter från vårt hus, för de hade pokerkväll och Jeremi ville vara med och spela. Lina och jag hängde vid baren och snackade med folk så länge. Det var en trevlig kväll. Bartendern snackade bra engelska, ölen var billig och ett fyllo trodde vi var ryssar.' Nu ska jag plugga. Ciao!

Godmorgon!


I fredags var jag ut med några svenska tjejer och en tjej från Holland. Det var helt okej kul, men mina fötter värkte så jag trodde att jag skulle dö (killer heels är INTE min grej) och jag var trött som en gris (antagligen på grund av alla mediciner jag måste peta i mig) så jag gick hem runt två-tiden. Nattlivet här nere är dock ganska bra. Gillar man pubar med skön stämning har man x antal att välja mellan och gillar man nattklubbar finns det också en hel del. Det finns typ tre nattklubbar som har öppet till 5 inne i stan, men resten ligger en bit utanför stan. I fredags hängde vi på "Rockstore" som var rätt bra. Två våningar, många barer och de spelade faktiskt INTE techno eller trance, vilket är ett plus enligt mig.

Igår såg Lina, Jeremi och jag The Ring 2 (den var dålig), åkte till ett stort akvarium som finns här (det var grymt! på vissa ställen skulle det föreställa att man var på en båt och det var jäävligt snyggt gjort måste jag säga), hämtade mat från donken (igen, HAHA!) och hade pokerkväll till 4 imorse. Haha, "den perfekta dagen" enligt Jeremi. Men kul var det minsann. Även fast jag kickade ass i början och spelade bort allt på slutet... Äh, det var Murphy's law!


RSS 2.0