Drömmar


Inatt var jag så jävla arg på mina päron. Macke hade börjat sticka en studentklänning till mig och när jag lite försynt så där kläckte ur mig att den var skitful sa han att jag fan inte skulle få ha någonting annat på mig på studenten. Jag vaknade upp och var arg som ett bi, men sen somnade jag om igen. Då träffade jag Jimmy Jansson (han där som var med i Fame Factory för hundra år sen). Han var blond och var på semester på Bastö. Han bodde i en sopcontainer brevid hästarnas hage och jag gick dit och hälsade på flera gånger. Sen helt plötsligt var jag på Arken och någon sa att Jimmy hade dött. Jaha, det var ju tragiskt.

Nu har jag bråttom och är stressad som ett djur. Varför kunde ingen ha slagit mig i huvet igår och sagt att jag skulle packa och ta tag i mitt liv.


Jimmy, min vän!

Låt den rätte komma in


Jag har aldrig varit ett stort fan av varken vampyr- eller svenska filmer, men igårkväll såg jag Låt den rätte komma in och det var nog en av de bättre filmerna jag sett. Någonsin. Twilight borde skämmas över sig själv!


Idag känner jag mig så här:



På en tisdag! (?) !!

Schalala

Det här är en vecka med potential. Jag känner det på mig.

- Hästarna har börjat stå ute dygnet runt = det känns att det är vår!
- Körkort
- Skicka iväg skolansökningar
- Min häst ska skos (jaa, jag ser faktiskt fram emot sånt)
- Leka med roliga människor
- Valborg
- Vingåker från fredag till måndag

Det blir nog fint det här!
Och by the way så körde jag just till hästarna SJÄLV! Nu så här i efterhand har jag kommit fram till att körkort inte är särskilt bra iallafall för man känner sig genast 10 år äldre...


Håll er borta från vägarna gott folk!



Idag fick jag körkort så nu har alla ålänningar en bra orsak att vara rädda. Hehehe, nej jag kör "utmärkt" som gubben i passagerarsätet uttryckte sig idag. Fina fisken!

Jag fick till och med köra Mackes bil några km på hemvägen idag och nu är jag lite kär. För det första så behöver jag inte sträcka på mig så jag nästan går av för att se någonting när jag kör den, och för det andra så är den automatväxlad. Slutsats: Förlåt Opel-någonting som Bengan har, men jag har en ny favoritbil!


I helgen har jag delat säng med:

Djur nr 1


Djur nr 2


Thank god it's friday!

Min kväll började på Bastö Bykrog eftersom de öppnade idag. Det var kul att hänga i köket och snacka skit igen. Senare bar det av hemåt för att fixa i stallet och ta in ponihesten och efter det bänkade jag mig i soffan framför Så ska det låta. Lugnt bättre än att sitta askalas på Arken ännu en fredag.

Min mamma har släpat hem en till hund över helgen också. Selina (eller Ravenna som hon egentligen heter) från någon av förra årets kullar. Just nu ligger hon helt utslagen i min säng och det ser så skönt ut så jag tror jag ska joina henne.

Men först: PAOLO!


Jag körde!


Idag var ju dagen då jag skulle köra upp och det var precis vad jag gjorde. Banan på motorfordonsbyrån gick bra. Jävligt bra skulle jag vilja påstå, och när jag hade gjort den sa gubben jag körde upp med "du har kört mycket förut va?"  HAHAHA, yeah right!  Resten av uppkörningen gick också bra och efteråt sa gubben att jag gjorde allt rätt förutom den lilla detaljen att jag inte motorbromsade... Så därför fick jag inget körkort. Hmpf!

Nåja, Bengan fixade ny tid åt mig nästa vecka så förhoppningsvis går det bättre då...


Hästpojken

För några år sedan gav jag ridlektioner på Mamon till en farbror som jättegärna ville lära sig rida. Nu har Martin blivit mitt nya offer, även fast han kanske inte så jättegärna vill lära sig rida. Men i måndags var han upp på Mamon iallafall (och han liknade jättemycket på Alexander Zetterman med hjälm på huvet) i utbyte mot att jag slog några bollar på golfbanan. Tyvärr var han lite blyg med att visa upp sina kunskaper på hästryggen så jag fick inte ta med kameran. Men nästa gång ska jag fota ordentligt, jag lovar! Och eftersom vi började så försiktigt med att bara skritta så tycker jag att nästa ridlektion ska se ut så här:


Studentmaterial?

Kanske jag haffar någon av dessa till studenten? Om jag får ta studenten alltså, haha! nog för att det tydligen ser lugnt ut för min del, men man vet aldrig.

Båda klänningarna är iallafall från asos.com (jag gillar den högra mer). Egentligen vill jag inte ha en tubklänning och egentligen vill jag inte ha en vit. Men jaja, den som lever får se vad det blir.




(ja, jag stör mig också på att bilderna inte är på samma höjd)

MU!


Förbanna, vad frustrerad jag är.
Det är sol och jag skulle vilja sitta ute hela dagen, MEN det luktar kossa överallt så om jag går ut betyder det att jag också kommer börja lukta som ett idisslande klövdjur. Jävla bönder!

Precis just nu skulle jag vilja ha långt hår igen




Släkten är värst

Macke har skaffat Facebook och tragiskt nog verkar han använda det flitigare än vad jag gör...







By the way så är den där bilen faktiskt hemsk!

Ajaj

Jag håller på att bli förkyld (TYCK SYND OM MIG!).

Idag var jag och min sämre hälft ute i skogen och vandrade (jag fattar inte varför han hellre ville gå i skogen än rida?). Hunden och Martin sprang omkring i buskarna och lekte med pinnar (egentligen var det mest Martin som lekte) och jag hade kallt och fick blöta fötter. 


Förresten så vill jag ta tillbaka allt jag sagt om att jag hatar låten "Pokerface". Det är inte låten jag hatar; det är Lady Gagas version av den som suger bulle.

Suck, tisdag


Jag tycker verkligen inte om tisdagar. Om det är någon dag som jag verkligen mår dåligt på något sätt så är denna dag i de flesta fallen en tisdag och om det händer något dåligt så händer det oftast på tisdagar. Jag har alltså bra skäl att ogilla tisdagar. Nåja, nu behöver jag bara stå ut med den här dagen i cirka 2½ timme till så jag ska väl klara mig.

Imorgon tror jag att jag ska till skolan och prata med min studiehandledare. Jag börjar verkligen känna ångest över allting, så jag kan behöva någon som hjälper mig lite.

Här är två bilder från helgen:

Joanna, jag, Zaida och Heidi


Workie workie

Frida och jag jobbar som bäst. Vi delar ut lite enkäter och ser trevliga ut och resten av tiden får vi chilla. Typ. Nästan iallafall.

Fescht, vårväder och jobb


Gårdagen blev så sjukt lyckad så det är inte klokt. Tack Sarah för en trevlig förfest och god tårta! Träffade massvis med folk ute på krogarna också och det är ju aldrig fel.

Tidigare idag käkade och gled jag runt på stan med Alle och Simon och vi bestämde att vi ska grilla hos mig ikväll eftersom det är så fint väder. Så om ett tag borde den lyckliga familjen (Simon, Emelie, Alle) dyka upp här.
 
Söndag och Måndag ska Frida och jag jobba på Rosella. Vi ska göra någon slags marknadsundersökning och prata med barnfamiljer. Det kan säkert bli kul. Hoppas vi. Be en bön för att barnen är snälla bara.

NU UT!

Årets längsta fredag


Gudars vad aktiv jag har varit på bara några timmar. Jag har både städat och ridit och för att vara mig är det väldigt aktivt skulle jag påstå. Min häst fick sig en ny frilla idag också för han började se förjävlig ut. Nu är han kortklippt och halsen ser lite grövre ut igen. Det är fint det. Och om det är någon som är intresserade av diverse hästprylar så har jag lite grejer som måste bort (bland annat ett träns, en lädergrimma och två täcken) eftersom de inte sitter bra på min poni.

Ikväll ska Sarah firas eftersom hon fyller 20 år minsann! Det kommer blir fint som fan det!
Nu dusch sen iväg!


Döden är ingen fröjd



Du har blivit.............. GODKÄND!


Idag skrev jag teoriprovet. Och ja, jag blev godkänd (hur konstigt det än verkar). När jag var klar ringde jag Macke och berättade den glada nyheten och han sa typ "NÄHÄ?! klarade du det?" och efter det ringde jag till mamma som sa "NEJ, VAD ROLIGT! men jag trodde faktiskt inte att du skulle klara det". Haha, jag vet inte om jag ska se dem som pessimister eller realister?

Ungefär som när jag klarade studentskrivningen i tyska och mamma frågade "är du säker på att det där är ditt nummer?" Haha, härligt!

Jaja, godkänd blev jag idag iallafall och det är gött!

Hehehöhö

Jag borde lära mig att sy. Det känns lite onödigt att jag har en massa plagg som jag aldrig använt bara för att jag alltid tänkt "jag ska sy om den här. Någon gång. När jag har lärt mig hur man syr". Dessvärre misstänker jag att min karriär som sömmerska tog slut redan innan den hann börja (högstadiet var en hård tid och Kris-stina var en ännu hårdare lärare). Man fick inte sy hästsaker innan man hade sytt barnkläder och man fick inte gunga på stolen och prata medan man broderade. Att klämma Kris-stinas fötter under stolen (härligt jobbat Mattsson) och att komma med kommentarer som "vi tar ju bara det här med syjunta på allvar" var heller inte uppskattat.

Det är just det som är mitt problem just nu. Jag skulle vilja vara jättebra på att sy, men eftersom jag bara har erfarenheter av hur man använder sprättaren så är jag ju rätt körd. Illa, illa.

Haha, ja det här var ju intressant så det gör ont. Bloggtorka kanske det kallas.
Ciao!

HAHAHAHA, ENJOY!




Coco Chanel




Vi är en hund fattigare.

Julklapp

Idag fick jag en julklapp av min morfar. Han hade tydligen slarvat bort den och glömt att den existerade tills idag. Nåja, bättre sent än aldrig. Presenter är aldrig fel.


Imorgon ska jag och min sämre hälft till Stockholm och shoppa. SHOPPA!
Det blir fint det.

Första i fjärde tjugohundranio


Jag kan inte hålla mig längre... Det förra inlägget var bara ett desperat försök till ett aprilskämt, men eftersom ingen kommenterat kan jag ju inte veta om någon gick på det eller inte. Kasst!

Haha, Malin och jag hade iallafall roligt när vi kom på själva grejen.
Och NEJ, jag körde aldrig hennes bil på riktigt. Herregud nej, jag skulle aldrig våga köra hennes monsterbil.

Föressten är nog det här första året på väldigt länge som jag inte blivit lurad ordentligt. Vanligtvis är det Macke som hittar på grejer. Här är några exempel:
"Titta Lise, det står en älg utanför huset!" - jag springer i panik till ett fönster för att försöka se älgen.
"Ska Mamon stå där ute på åkern?" - jag springer i panik ut för att kolla vad Mamon gör på åkern.
"Globen brann ner i natt" - jag skriker i panik att Globen inte får brinna eftersom jag ska på Appassionata.

Men kom igen


För några veckor sen gjorde ju Malin och jag en snygg vurpa med Börje (hennes bil) så han blev totalkvaddad. Idag gjorde vi en lite liknande grej. Malin frågade mig om jag ville testa köra hennes bil från henne till Godbyhallen och dum som jag tydligen är gick jag med på det. Grejen är bara den att Malins nya bil är lite speciell och den stannar om man trycker ner bromsen (alltså hela motorn stannar). Så när vi närmade oss kurvan vid Godbyhallen sa Malin att jag skulle växla ner istället för att bromsa, så jag kollade på växellådan och försökte växla ner, men det gick sådär (tröga växeljävlar) och en litenliten stund senare satt vi i diket. Igen. Haha, ska man skratta eller gråta? Ironiskt är det iallafall.

RSS 2.0