Tapefly? Håkan?


Jag tycker att ni alla ska klicka här och sedan ska ni lyssna på låten "Canine Prey".
Till de av er som gillar Håkan Hellström, men som inte visste visste om detta kan jag bara säga; fan vad ni är efter ;) och till er andra behöver jag inte säga någonting alls.

Jag gillar ju Håkan och sådär, men fan, jag måste nog säga att orginalet är en smula bättre.

YESH!


Bara lite god jul


Idag är det Lilla jul. En mysig, men ganska onödig tradition (högtid?). Som vanligt har man trampat runt i leran på marknaden och tappat känseln i tårna medan man sett hur päronen sprungit runt och köpt allt de tror sig kunna ha nytta av.

Efter marknaden fick mami och jag tråkigt, så vi bestämde oss för att bygga en tomte. Han blev rätt snygg för att vara tomte. Liknar lite på Per Oskarsson (skådisen). Vi satte honom i en plaststol och ställde ut honom på en åker. Bara på skoj sådär :)

Nu ska jag vara lite social. Min mamma har lyckats fixa någon sorts "glöggmingel" och bjudit över alla grannar så vi har fullt hus just nu. Trevligt, trevligt :)



lördag




Ojoj. Igårkväll var en rolig kväll. Robert, Meli och jag satt på Dinos och väntade i två timmar på att Last Summer Sins skulle börja spela, men det var trevligt (förutom att vi kände oss jävligt ensamma där ett tag).

Efteråt blev det Arken. Igen. Fan, vad är det som händer?  jag gillar ju inte ens Arken och den senaste månaden har jag varit där oroväckande mycket. Shit.

Gled runt med Meli tills hon stack hem, sedan hittade jag en full Alle uppe på gubbhyllan (mår du bra idag vännen?) höhö.

Vid halv tre (eller tre kanske?) ville Robert åka hem, så tja vafan.





(Bilder tattade av Meli)

Fredag som fan


Imorse var jag såhääär nära att stanna hemma från skolan, men duktig som jag tydligen har blivit åkte jag ändå in till stan för att börja dagen med mina fyra psykologitimmar. Vad händer när jag kommer till skolan? Jo, min psykologilärare är sjuk. Jag står i skolan klockan 8 på morgonen och inser att jag inte börjar förrän kvart i ett. Det var INTE fint!

Oh well, efter skolan red jag min poni, sen städade jag lite och nu sitter jag här med ett glas vin. Heh. Robert ville ha med mig till Dinos och lyssna på Last Summer Sins ikväll, så det får väl bli så. Bara för att jag inte vill sitta hemma och såsa. Och för att jag är lite snäll med Jakob eftersom han faktiskt tjatat hela veckan om att alla måste komma och lyssna på dem.

Jappjapp, det här blir nog fint det.
Tjaoao!

Sommarsommarsommar


Jag hittade ett påbörjat inlägg i arkivet och jag tänkte att jag kunde slänga in det här och nu. 
Sommaren var nog rätt bra ändå, nu när jag tänker efter.



    
  
  

I juletider


Just nu spelar min mamma julmusik för fullt. December är ju enda månaden då det känns rätt att lyssna på White Christmas och company så nu får man väl passa på när man kan (ja, jag är medveten om att det är november nu, men det är så några dagar kvar så det är i princip december redan).
Jag diggar egentligen julmusik. Iallafall det gamla soundet på låtarna, typ allt med Sinatra och Bing Crosby (bara orginalen) men det är antagligen för att de är klassiker. De går aldrig ur tiden. Typ som Elvis :)

Jag var ut på en runda med min prickiga julgris idag. Vi båda fick oss x antal pulshöjare under ridturen. Mamon tycker att världen är dubbelt så skrämmande när den är täckt med snö, så han blev hela tiden rädd för diverse stenar och postlådor, men det är lugnt. Jag gillar honom lite ändå :)


Nolifer it is




Idag var Arcada i skolan och promotade sig själva. Sara och jag bestämde oss för att smyga ner och kika om de skulle bjussa på godis. När vi kom fram till dem blev vi såklart förhörda om vad vi ska göra efter lusse och vad vi intresserar oss av. Ungefär då kom jag på att jag måste vara sämst i världen på det där med intressen. När Åbo Akademi var i skolan för någon vecka sedan fick jag just frågorna "vad ska du göra efter lusse?" -Jag vet inte.. "men vad är du intresserad av då?" -ehm, jag vet inte...

Jag är en sån där jobbig jävel som bara ändrar mig och tröttnar på allting hela tiden. Typ skolan, musik, människor osv. Ja, vad ska det bli av mig? förhoppningsvis någonting jag inte tröttnar på.


Sara och jag fick inte godis i vilket fall som helst, men vi kom iallafall på en bra backup-plan som kan funka om man inte kommer på vad man ska göra efter lusse. Haha, kanske drar den någon gång när jag vill och orkar, men nu ska jag sova.

!!!!!


Jag. Hatar. SNÖ!
Hatar, alltså HATAR!

Hoppas alla förstod det nu.


Idag har det inte hänt så mycket. Skolan var väl som vanligt ungefär. Förutom att jag blev yr som ett fyllo på historian. Det kändes som om alla ord jag skrev hoppade ut ur häftet igen.. Mådde skit hela timmen efter det tills Frida och Zaida hämtade frukt åt mig. Då kändes det ungefär som vanligt igen. Skumt som fan.

Min mamma messade mig idag också. Nu kanske ni inte tycker att det är så konstigt att min mamma skickar ett sms till mig, men grejen är den att min mamma i princip ALDRIG skickar sms så det här var en ganska ovanlig händelse. Det roliga var dock att hon inte hade lyckats stava ett enda ord rätt..  "Kommar dju mad pussen? Mjor".  Haha, Sabina Hedenberg - Teknikfreaket! (hon skyllde dock på att hon inte hade glasögonen på sig när hon skrev det).



"Vad är det här för ställning?"



Just nu önskar jag att någon skulle fota Malin och mig. Vi ligger i min säng (fortfarande). Vi har en hög med kuddar i mitten av sängen och där har vi våra huvuden. Jag har slängt upp benen mot väggen och ligger med datorn i famnen, medan Malin ligger i någon liknande ställning åt motsatt håll.. Eller näe, jag vet inte för jag kan inte se henne för tillfället. Hon är någonstans bakom mig..

Nu ska vi ha msn-lan.
Puss och hej!


Btw, så såg vi "The girl next door" för en stund sen.
Den var hemsk. Se aldrig den! 

Geeks



Malin är här nu igen. Vi sitter i min säng, med datorerna framför oss. Sociala som vi är :)
Snart ska vi kolla film. Tror jag.




Tja, vafaan!

At Fridolichogangstah's


Nu sitter jag hos Frida. Vi har sovit... Typ fyra timmar.

Grejen var den att jag inte hade tänkt fara ut i helgen, MEN igårkväll hade jag verkligen inte alls lust att sitta hemma.
 Jag var förberedd på en lugn, jävla hemmakväll, men helt plötsligt kom min bror hem och helt plötsligt behövde jag inte gå till stallet på morgonen och helt plötsligt var jag på väg till stan. Det var flyt. Min annars tvivelaktiga tro på Gud ändrades. Gud finns! och han (eller hon) ville att jag skulle ut på krogen. Höhöhöhö

Det var nice. Eller Arken var som vanligt (rätt trist egentligen), men jag var bara glad över att jag slapp sitta hemma :)
Var via Silje och sa grattis också. Utanför trapphuset lyckades jag missa de enda två trappstegen som fanns där, så jag föll och mina strumpbyxor gick sönder. 

Nu ska Frida och jag dra och käka.
Ciao! 

SACO

Igår var det Stockholm för hela slanten! eller iallafall för en stor del av årskurs 3 i Ålands Lyceum.
Mässan var väldigt.. hmm. Jag vet inte, för jag var aldrig dit. Jag vandrade rut på stadens gator med Linn istället. Vi käkade sushi, handlade lite (tro mig, bara lite), fikade, prövade karonkaklänningar och underkläder på NK och sedan mötte vi upp gänget och åkte ner till hamen. Vi lyckades även filma en hel del på bussen, så om ni har tur (eller otur) så kanske det kommer upp här :)

Båtresan hem var galen. Jag lyckades vinna pengar, träffa spanjorer (i år igen), bli leggad av samma sura tant flera gånger, dansa massor, fastna i en gammal gubbe med min klänning, glömma bort hyttnumret och en massa annat.

Väldigt lyckat. Kul att se alla bakis i skolan idag också, höhö!


Do what you want, do what you need


Det börjar bli illa med mina rubriker. Nu fick det helt enkelt bli vad som just sjöngs i en låt jag lyssnade på.
Äsch, skitsamma!


Imorgon sticker vi på SACO-mässan igen. Hoppas det blir kul. Men det blir det. Jag vet det. Eller jag har bestämt det. Har man bestämt sig för någonting och vill det riktigt mycket, då brukar det oftast bli som man bestämt också.

Oh well, ska försöka sticka från mässan så tidigt som möjligt så det  blir lite tid över för shopping innan vi tar båten hem. Det blir fint det.

HOVSLAGARE!


Idag blev min häst skodd, därav rubriken. Bloggen får fungera som en kalender eftersom jag inte äger någon riktig. Så nu vet jag när min poni fick nya dojjor senast. By the way så var det sjuukt kallt att sitta i stallet i två och en halv timme. SJUKT KALLT!  jag undrar om mina tår någonsin kommer tina upp igen...

Min mamma åkte just till stan för att käka med någon/några? ja, ingen aning iallafall...
Macke lär inte komma hem på ett tag eftersom han skulle träna efter jobbet...
Det betyder att jag är ensam hemma och det i sin tur betyder att jag inte kommer få någon middag..  äääeh, livet är grymt.

Söndag


Förutom att förstöra min blogg har jag hunnit med en hel del idag. Bland annat så hängde jag med Malin på Godbymässan. Den var precis lika tråkig som förra året och alla år före det, men vad gör det egentligen? det händer någonting, man träffar folk..

Jag tror Malin och jag deltog i nästan alla tävlingar och lotterier man kunde hitta inne på mässan. Sen kollade vi modevisningen och lyssnade på The Pee Gees, som faktiskt var över förväntningarna. Jag hade väl antagit att de skulle vara bra, men de var mycket, mycket bättre än bra! kul med ett annorlunda åländskt band :)


Nu sitter jag här. Har just druckit vin med Sabina. Japp, det var fint det!

Dö blogg.se, DÖ!


När jag såg att Frida hade varit duktig och renoverat sin blogg blev jag också sugen på att ändra någonting. Jag var dock inte lika duktig eftersom jag råkade ändra hela min stilmall.. Fan!

Jag är inte sådär jättesugen på att sitta och leka med html-koder klockan 10 på morgonen, så nu får det se ut så här ett tag. Tills jag känner mig redo och motiverad till att fixa den.

Mästerkocken i klackar


Malin var här en stund ikväll. Haha, Malin och jag.

Malin: Ska vi baka?
Lise: OKEJ!
M: Kan du baka?
L: Nej..
M: Inte jag heller...

Vi bestämde oss för att laga något enkelt, så det fick bli kola..

M (förvånat): Oj, det var ju gott!
L (lika förvånat): Jaaa!
M: Men fan. Man kan typ bara käka en bit...
L: ?
M: Nu mår jag illa..
L: ?
M: Det var inte så gott iallafall...
L: Nääe...

it's oh so quiet



Björk, förmodligen den enda isländskan som gått omkring med en svan runt halsen:



Novemberväder


Det kan väl omöjligt finnas något bättre än en mulen och regnig lördag? mhm, det är underbart att sitta inne och trycka hela dagen. Skippa frukosten, sitta på en stol och stirra rakt ut, höra alla de sämsta låtarna spelas i radion OCH det bästa av allt; veta att man ska vara hundvakt hela kvällen.

Nej, vem längtar till sommaren egentligen?


Rädsla


Jag är rädd för många saker. Alla är nog rädda för många saker (ja, även de som inte erkänner det.. de är bara rädda för att erkänna att de är rädda. Typ).

Jag är inte rädd för spindlar, mörker eller höga höjder. Inte heller för att bli överfallen, våldagen eller liknande när man går ensam hem från krogen mitt i natten. Nej, de sistnämnda sakerna känns onödiga att ens tänka på. Skulle man tänka så hela tiden tror jag det skulle leda till att man inte vågar gå ut längre.

Däremot såg jag en mus i stallet imorse och då fick jag freak. Mus = råtta, råtta = jag måste skaffa katt!
Visserligen är jag lite rädd för katter också, men de är bättre än råttor. Vad som helst är bättre än råttor. Jag går hellre till tandläkaren än har en råtta i mitt stall (och de som känner mig vet att jag inte går till tandläkaren frivilligt).

Så nu är jag alltså på jakt efter en blodtörstig katt som är mästare på att fånga råttor. Om någon har en som ni vill bli av med så kan ni höra av er till mig. Den ska vara vuxen, hungrig och helst inte brun. Jag har dåliga erfarenheter av bruna katter..

Klantigt


Igår knockade min häst mig i pannan.
Imorse brände jag mig i pannan med plattången. 200 grader IN MY FACE!



Annars är det bra. Eller som vanligt ska jag väl säga :)


Knäckehäxan


Nu har jag gått alla bilteorilektioner. Det borde betyda att jag är så gott som fullärd, eller? höhö
Nej, men det här är iallafall humor:



tjugofyra


Om 24 dagar är det meningen att jag, Emelie och Alle ska sticka några centimeter neråt på Sveriges karta. Hoppas det blir av den här gången, men det verkar så. Det blir fint det!

Nu är det en del planer på g. Får se hur många av dem som verkställs.
Nästa vecka blir det SACO-mässa om man orkar. Lite trist att vi åker på en torsdag istället för en fredag bara. Förra året var det grymt kul! (bättre än karonka-kryssningen). 5-7:e december bär det av till Mr. Februari & co. Julfest, jullov, karonka och Zakynthos med dreamteamet och ett tag efter det blir det förhoppningsvis studentdimension för min del också. Och sen sommar. Mhm, det blir fint det. Speciellt som det ser ut nu. En månad i Montpellier skulle inte vara helt fel :)

Det här är faktiskt helt otroligt. Jag som hatar att planera saker har nu lyckats planera mitt eget liv för ett halvår framåt.


Bilder från SACO förra året.
Det måste nog vara något av det roligaste någonsin.

 
 

Måndagsexemplaret



Jag känner för att skriva någonting, men jag har inte bestämt mig för vad än. Får se vad det utvecklas till..


Idag började den tredje perioden för i år (i skolan alltså). Det betyder att jag bara har två perioder kvar i Ålands Lyceum, förutom min uppsats. På tal om min uppsats så har jag massor med jobbiga uppgifter som ska vara inlämnade till MHK imorgon innan klockan tolv. Good luck Chuck! med tanke på att min trögtänkthet är värre än vanligt idag lär det gå sådär.

Oh well, imorgon är det tisdag så då känns det säkert bättre. Eller vänta nu... Jag hatar ju tisdagar!
Nu ska jag inte skriva mer tror jag.


"Life is what happens to you while you're busy making other plans"
 - John Lennon





Farsdag


Hemma hos oss brukar vi (eller jag) inte fira farsdag på något speciellt sätt. Inte morsdag heller för den delen.
Det känns bara dumt att det finns en utvald dag i året då de som gillar sin farsa, de som hatar honom, de som knappt har någon kontakt alls med honom och de som kanske inte ens har någon pappa, alla de ska fira honom och påminna honom om hur bra han verkligen är.

Jag förstår inte grejen med det. Varför måste det finnas en speciell dag för det? tycker man om sina föräldrar så gör man det och då behövs det väl inget datum för det? om man inte har särkilt bra relation till dem är dessa två dagar antagligen de mest konstiga dagarna på året. Låtsas gilla sina föräldrar? fira dem om de är döda?  Njäe...

Nåja, vi brukar iallafall åka ut och käka middag på far- och morsdag (på mina pärons initiativ) och idag såg jag ungefär ut såhär:

 

Rejected Love


Hoppas fan att någon ger den här mannen möjlighet att spela in en platta med sina egna låtar snart.


Chill utan dill


Det där med fest ikväll igen sket sig. Jag drog från brorsans kalas efter två timmars umgänge med gamla gubbar (som ändå bara pikade mig och sa att jag drack för fort). Fail som fan!
Men det är skönt att sitta hemma framför datorn och göra så lite som möjligt också.

Nu ska jag fixa lite bilder samt trycka i mig en cola och hoppas på att sockerkicken varar tillräckligt länge för att jag ska orka se någon film senare. Japp, det låter bra.

Ha en trevlig lördagkväll.

Det är fint med lördagar


Sjukt värd kväll igår. Allt var jättekul och jättehärligt. Det gillar jag.
Kom hem med taxi halv fem imorse, kollade idol och grät, inte en, utan TVÅ skvättar över att Lars åkte ur.
Nu kan jag officiellt säga att jag inte har något liv. Inte ens Idol är värt att titta på längre...

Well, jag sov två timmar sedan steg jag upp och gick till hästarna. Nu sitter jag här och har fortfarande inte sovit mer än två timmar, men det är helt okej. Jag är inte trött.

Har hunnit gå en sväng i regnet samt kila till morfar och rota i alla garderober. Snodde tre par skor som jag tyckte såg bra ut på mina fötter :)


Idag fyller även min bror år. Han är gammal som gatan nu. TRETTIO JÄVLA BAST!
Ikväll blir det alltsåå.. liteee... typ fest ja.

Matlagning

Nu sitter jag hemma hos Frida. Vi har just lagat mat. Haha, fyfan vilket skämt! hoppas att ingen som ska käka här planerar att vara nykter. Då tror jag nämligen att det kan bli svårt att uppskatta maten på rätt sätt.. eheh

fredag


Idag är det en bra dag. Tror jag. Den har iallafall vart helt okej än så länge och bättre lär den bli. Helkväll hos Frida med käk och dricka, sedan vidare till Indigo.
Ses där!


Nu ska jag göra någonting vettigt.

Tårarna sprutar


Nu äre klippt!


...och färgat


Och egentligen hade jag bara tänkt mig lite bruna slingor, men vafan. Jag kände för att göra något radikalt.
Det är ändå bara en stark toning, så färgen går antagligen ur om ett par veckor. Förändringar är bra. Speciellt på hösten.



Election day

Så här snygg är Drew Barrymore när hon poserar i Marc Jacobs nya tee, tillägnad Barack Obama.



Jag har nog inte så mycket att säga om presidentvalet, förutom att jag hoppas på Obama.

Jag kanske inte är tillräckligt insatt egentligen, men jag har ändå lyckats komma fram till att man skulle kunna göra en tecknad serie om valet för tillfället. Haha, det låter konstigt, jag vet (men jag gillar sånt). Tänk typ Inspector Gadget så kanske ni fattar. Obama, den snälla killen, som fightas med McCain, den onda (vilket man hör på namnet) med Sarah Palin som hjälpreda. Haha, genialt!


Dagens:




med ful mittbena plus kappa från Kookai och stövlar från Din Sko (minus gitarren)


Nu ska jag lyssna på världens bästa Bob (gissa vem?) och plugga engelska.

Måndag


Idag har jag:
 
- Blivit filmad på teatern
- Lunchat med Robert
- Haft engelska
- Fikat med Frida och Linn
- Planerat min helg
- Haft bilteori

På vägen hem från bilteorin tappade jag en glass i min famn och på bara några sekunder blev min dag förstörd. Då grät jag.

Ibland är man lättroad


Och då är sånt här så fruktansvärt roligt.


Godnatt människor!

Ibland är man dum



Bara så att alla vet.
Nu ska jag motionera två hästkräk.

Tjao!


Söndagmorgon


Vad är det för mening med att ha helger när de är så korta så man inte ens hinner vila upp sig? just nu skulle jag gärna ligga och sova, men då får jag dåligt samvete för jag har 5762911 saker jag måste göra (nej, mitt liv är inte alls så hektiskt som det låter).

Igår kväll var Alle, Malin, Tua och Henrika här och såg på film. Det var en helt lagom chill lördagkväll.


All hallows eve


Igår förfestades det ordentigt hos fröknarna Sundblom, och sedan drog folket vidare till diverse krogar för att fira Halloween.

För min del blev det en helkväll på Mariepark, även fast jag inte gillar stället (men, det är flera gånger bättre än Arken iallafall). Meningen var att jag skulle föreställa en fågelskrämma (för er som inte fattade det) och mina fötter ville typ ta livet av mig på vägen hem. USCH!
Det var en kul kväll/natt/morgon!

Snart kommer Alle och Malin hit och kollar film (:


  

RSS 2.0